Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Helsesykepleier vaksinerer mot hjernehinnebetennelse i år som tidligere år. Det vil være flest i vg1 som trenger å ta vaksinen, da vg2 og vg3 allerede har tatt vaksinen og ikke trenger ta den igjen. De i vg2 og vg3 som ikke har tatt den tidligere anbefales å melde seg på nå.

Vaksinen gir beskyttelse etter 2uker, og varer i 5år.

• Siden russen omgås med elever i vg1 og vg2 tilbys vaksinen allerede fra vg1.
  • Vi vet ikke hvordan det blir med russefeiringen i år heller, men menneskemengder og livsstil i russetiden gir økt risiko for å få hjernehinnebetennelse.
  • Hjernehinnebetennelse er en svært alvorlig tilstand, som kan føre til dødsfall.
  • Vaksineringen vil gjennomføres i kantina på skolen 2 og 3 februar.
  • Betaling 450,- skjer på VIPPS vaksinedagen.
  • Påmeldingen nå er for å kunne bestille riktig antall vaksiner
  • For å få vaksinene tidsnok må vi bestille vaksiner neste uke så meld dere på snarest.

Mer informasjon om gjennomføring av vaksinering og hvem som skal møte når kommer senere, først må påmeldingen gjennomføres.

Du finner påmeldingsskjema på Teams:
Elever: Elevtjenesten: Forms-skjema for påmelding.

Ved spørsmål kan du kontakte helsesykepleier Lene eller Pia - men påmelding gjøres via skjemaet i Teams.
Kontaktinformasjon finner du her.